1. Veeg de champignons indien nodig schoon met een keukenkwastje.
(aarde en vuil verwijderen, champignons nooit wassen!)
2. Cisseleer (dunne plakjes) de champignons op een groene snijplank.
3. Was de peterselie, haal de blaadjes van de steel.
Hak de peterselie fijn.
4. Maak de ui schoon en snipper deze zeer fijn.
5. Verhit de boter in een kookpan, doe er de ui en de champinons erbij.
Fruit deze aan zonder dat ze kleuren.
6. Zet de pan even van het vuur, voeg de bloem in 1 keer toe.
Terug op laag vuur om verder te garen (goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen!)
7. Giet 500 ml. water al roerend er in minimaal 3 keer bij.
Voeg de bouillonblokjes toe.
8. Zet de kookpan op een klein pitje, roer af en toe door.
9. Breng de soep op smaak met de melk (of room) en gehakte peterselie.
Eventueel nog wat peper
10. Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!