Kantine: 8 Broodjes met hardgekookt ei

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1.De oven aanzetten op 200=.

2. De bakplaat eruit halen en er bakpapier op leggen.

3. Wanneer de temperatuur meter uit is, is de oven op temperatuur.

4. De broodjes op de bakplaat met bakpapier leggen.

5. Een steelpan met koud water opzetten wanneer het water kookt de eieren 8 minuten laten koken.

6. Sla wassen en op een groene snijplank in dunne reepjes snijden.

7. Komkommer wassen en dunne plakjes snijden.

8. Wortel wasen, schillen en in dunne plakje of blokjes snijden.

9. Tomaat wassen, het pitje eruit snijden en in 8 parten snijden.

10. Augurk in kleine plakjes snijden.

11. Wanneer de eieren zijn afgekoeld, deze laten schrikken in koud water. Hiervoor kun je een maatbeker vullen met koud water.

12. De broodjes uit de oven halen en goed laten afkoelen en ze daarna pas opensijden met een ovenhandschoen aan de niet snijdende hand.

13. Als eerste een beetje sla op het opengesnede broodje doen, daarna minimaal 1 ei in plakjes tussen het broodje doen. 

14. Maak er een mooi schilderij van want dat ziet er lekkerder uit en het verkoopt beter.

15. Eet smakelijk!

     Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap