Er kunnen allerlei soorten groenten worden gebruikt in deze soep. Voorbeelden zijn zijn tomaat, bleekselderij, snijboontjes, doperwten, etc.
Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter
Gereedschappen
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Rode snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Kookpan(nen)
1 Vergiet(en)
1 Bolzeef
1 Plastic lepel(s)
Ingrediƫnten
2 stuk(s) Groentebouillon blokje
1 stukje(s) Bloemkool
3 stuk(s) Champignon
2 takje(s) Peterselie (krul)
2 stuk(s) Boswortel
1 stukje(s) Prei
3 stuk(s) Sperzieboon
1 liter(s) (ltr) Water
60 gram(men) (gr) Rundergehakt
1 theelepel(s) Gehaktkruiden
1 blikje(s) Tomatenpuree
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Groente wassen, schillen en klein snijden. (Bloemkool in roosjes, champgnons in plakjes, sperziebonen in blokjes, wortel in blokjes, prei in halve ringen)
Was de peterselie en snijd deze mooi fijn.
In een kookpan zonder vetstof de tomaten puree ontzuren. (laag vuur voor circa 2 minuten verwarmen)
1 liter water erbij doen en aan de kook brengen. Voeg nu de bouillonblokjes toe en zet het vuur laag.
Soepballetjes draaien met hierin de gehaktkruiden (12 stuks) en de soepballetjes toevoegen aan de soep.
Voeg eerst de soepballetjes toe aan de soep.
Voeg de soepgroenten toe.
Soep eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Serveer de soep in een soepkom en maak hem af (garneren) met de fijngesneden peterselie.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!