Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de kip op een gele snijplank en doe er kipkruiden bij.

  2. Bak de kipfilet.

  3. Bak de reuzegarnalen met knoflook in het vet op matig vuur.

  4. Leg ze op een bord en bedek met aluminiumfolie.

  5. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
  6. Roer nu de tomatensaus, doperwten, kerrie en risotto erdoor.

  7. Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan de warme kippenbouillon beetje bij beetje toe.

  8. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.

  9. Hak de peterselie.

  10. Pel de garnalen. Leg de stukken kip en garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met zout en peper en verwarm de risotto nog 5 minuten.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap