Taco met tomatensaus

Recept voor 1 a 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

 

Eventueel extra garneren met augurk.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
    Bakplaat eruit halen!

  2. Open het blikje mais en laat deze uitlekken op de bolzeef.

  3. Was de paprika en snijd deze in Brunoise (blokjes) op je groene snijplank.

  4. Snijd de sla in reepjes en zet weg in koud water (kleine bekken). 

  5. Snijd de tomaat in blokjes.

  6. Schil de ui en snipper deze fijn.

  7. Snijd van de ananas ook kleine blokjes.

  8. Snijd de kip in dunne reepjes (gele snijplank).
    Kruid deze met kipkruiden.

  9. Verwarm de margarine in je koekenpan
    Bak hierin de kippenreepjes goed gaar.

  10. Voeg de ui en paprika toe en gaar deze.
    Vervolgens kan de mais erbij worden gedaan.

  11. Doe de tomatensaus en de Italiaanse kruiden erbij.
    Breng verder op smaak met ketchup.

  12. Vul de taco schelpen met het mengsel (ovenschaal)
    Bak deze 5 tot 7 minuten in de oven.

  13. Garneer het met de sla, tomaat en ananas.
    (Groot bord)


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap