Loempia uit de oven

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Alle materialen en ingredienten klaar zetten.

De bereidingswijze:

1. Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Zet de oven aan op 220=.

2. Laat het filodeeg ontdooien.

3. Was de groenten en snijd alles zeer fijn.

4. Bak de groenten aan in de (wok-)olie en breng op smaak met kerriepoeder.

5. Breek het ei, klop met een garde in een bekken het ei los en bak er een omlet van.

6. Snijd de omelet in dunne reepjes.

7. Neem een velletje filodeeg en leg het met de punt naar je toe. Vouw ook de punten aan de zijkanten naar binnen over de vulling als een
    soort envelop. Rol dan verder naar boven en bestrijk de bovenste punt met een beetje water. Plak hier de rand mee dicht.

8. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier met de rand naar beneden.

9. Als de loempia's klaar zijn bestrijk ze dan met een beetje zonnebloemolie en bak ze in 18 minuten lichtbruin in het midden van de oven.
    Ze zijn heerlijk met een beetje chillisaus.

10. Eet smakelijk!

      Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap