Aardappel torentje met gevulde kipfilet en wokgroenten

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. De gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in de lengte, horizontaal door midden. Laat hierbij aan 1 zijde de helften aan elkaar zitten.
    Leg hierin de plak kaas en vouw de kipfilet weer dicht.
    Omwikkel de kipfilet met de ontbijtspek en kruid deze met de kipkruiden.

  2. Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Zet de oven op 200 graden=.

  3. Was en schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in gelijkmatige blokjes en doe ze in een kookpan met ruim water.
    Breng de aardappelen aan de kook.

  4. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de kookpan.

  5. Pak de stamper en stamp de aandappelen fijn.

  6. Voeg er 2 eierdooiers aan toe, en een weinig vloeibare boter. Stamp dit goed door elkaar.
    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Laat iets afkoelen.

  7. Doe de aardappelpuree in de spuitzak en maak er rozetten van op een bakplaat met bakpapier.
    Zet de bakplaat circa 10 minuten in de oven.

  8. Was en snijd de groenten fijn (Brocolli, prei en paprika).

  9. Kook de brocolli en de doperwten beetgaar (dit mag in 1 kookpan bij elkaar).

  10. Bak de kip in een kleine koekenpan op een matig vuur.

  11. Roerbak de groenten in de grote koekenpan.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap