Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Speculaas
Wijzig recept
Speculaas
Gereedschappen
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Weegschaal
1 Grote bekken(s)
1 Tafelvork(en)
1 Tafelmes(sen)
1 Deegroller
Ingrediƫnten
55 gram(men) (gr) Margarine
45 gram(men) (gr) Bruine basterdsuiker
1 snufje(s) Zout
2 theelepel(s) Speculaas/Koek kruiden
50 gram(men) (gr) Bloem
50 gram(men) (gr) Zelfrijzend bakmeel
1 stuk(s) Ei (heel)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
De gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Haal de bakplaat uit de oven en er bakpapier op. Zet de oven aan op 170 graden=.
Doe de margarine in kleine blokjes in een bekken.
Voeg hier de basterdsuiker, zout, speculaas kruiden, bloem, zelfrijzend bakmeel en 1 theelepen opgeklopt ei aan toe.
Prak dit alles met een vork tot er klontjes ontstaan. Daarna alles kneden met de hand tot er een bal ontstaat.
Bestrooi de werkbank met een beetje bloem.
Duw de deegbal plat op de werkbank. Draai het deeg om.
Wrijf de deegroller in met bloem. Rol het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is.
Steek er verschillende figuurtjes uit.
Leg de speculaas op de bakplaat en bak het in 20-30 minuten af.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap