Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Vis/kip met een dipje
Wijzig recept
Vis/kip met een dipje
Gereedschappen
1 Blauwe snijplank
1 Gele snijplank(en)
1 Kookpan(nen)
1 Koekenpan(nen)
1 Bolzeef
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Kleine bekken(s)
1 Grote bekken(s)
Ingrediƫnten
100 gram(men) (gr) Kip filet
100 gram(men) (gr) Witvis
80 gram(men) (gr) Sperzieboon
100 gram(men) (gr) Minikrieltje
1 stuk(s) Ui (wit)
1 takje(s) Peterselie (krul)
3 eetlepel(s) Ketchup
50 gram(men) (gr) Bloem
2 stuk(s) Ei (heel)
50 gram(men) (gr) Paneermeel
1 stukje(s) Margarine
1 theelepel(s) Mosterd
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Snijd de peterselie fijn.
Doe 1/2 van de kruiden in een grote bekken met het bloem.
Snijd de vis/kip in mooie dunne reepjes.
Doe het eiwit van de 2 eieren in een kleine bekken.
Paneer de vis/kip door deze eerst door de bloem heen te halen, daarna door het eiwit en als laatst door het paneermeel.
Breng water met zout aan de kook in een kookpan.
Haal de kop en kont van de boontjes. Snijd de boontjes in drie stukken.
Kook de boontjes 10 minuten in het gekookte water.
Giet de boontjes af en doe er een klontje boter bij met het gesnipperde ui. Meng dit goed door elkaar.
Meng de ketchup met 1 theelepel mosterd en de rest van de gesneden kruiden.
Bak de krieltjes in een koekenpan.
Bak de gepaneerde vis/kip in een koekenpan.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap