Tarte tatin van peer met zoute karamel

Pas op met de hete karamel!

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Zet de oven aan op 180= en haal de bakplaat eruit.

2. Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en het water in een steelpan.

3. Roer alles goed door op laag vuur en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is.

4. Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Leg de parten naast
    elkaar in de vormpjes.

5. Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes.

6. Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. 

7. Zet de vormpjes op de bakplaat in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
    Laat de taartjes 5 min. afkoelen.

8. Wanneer de taarjes zijn afgekoeld dan kan je ze omdraaien.

9. Eventueel nog een toefje zelfopgeklopte slagroom erbij.

10. Eet smakelijk!

     Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap