Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. De oven aanzetten op 180= daarna de groente wassen in een bolzeef en eventueel schillen. De groente snijden in:
    - Prei in julienne 
    - Champignons ciseleren
    - Paprika in brunoise
    - Ui snipperen
    De gesneden groenten apart bewaren in metalen bakjes.
     
  2. Gehakt kruiden op een rode snijplank en bruin rullen in een koekenpan op klein vuur.

  3. De groente bij het gehakt doen en lekker even laten meebakken.
  4. Tomatenpuree even laten ontzuren (=meebakken), eventueel een heel klein beetje water bij de tomatensaus doen.

  5. In een beboterde ovenschaal eerst een laag lasagne bladen leggen met daarop de saus. Dit mag je in deze volgorde doen tot de lasagnebladeren op zijn.

  6. Als laatste de geraspte kaas erover strooien.

  7. De lasagne in 20 minuten in het midden laten afbakken.

  8. Pas op de schaal is heel heet.

  9. Tip: als de lasagne snel bruin wordt doe er een stukje bakpapier op de lasagne.

  10. Heerlijk met een beetje verse basilicum on top.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap