- Groente wassen met behulp van een bolzeef.
Wortel schillen en in 'Brunoise' (blokjes) snijden.
Paprika in 'Brunoise' snijden.
Ui schillen en mooi fijn snipperen.
Peterselie hakken of fijn snijden.
- Het gehakt mengen met de gehaktkruiden en de bloem (rode snijplank) en verwerken tot soepballetjes (circa 12 stuks).
- Margarine smelten in een kookpan (Let op! goed afwegen).
- Ui aanfruiten in de margarine en de tomatenpuree toevoegen (laag zuur) - Ontzuren!
- Bloem toevoegen en goed doorroeren (plastic lepel).
- Water al roerend met een garde er in vier keer aan toevoegen.
- Bouillonblokjes en de soepballetjes toevoegen.
- Wanneer de soep kookt het vuur laag zetten en de kookpan op het kleinste pitje zetten.
- Tomatensaus toevoegen.
- De gewassen en gesneden groenten erbij doen.
De soep eventueel op smaak brengen met zout en peper.
- De soep uitschenken in een soepkom.
Bestrooien met peterselie.
- Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!