Gebonden tomatensoep

Recept voor 3-4 personen

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Groente wassen met behulp van een bolzeef.
    Wortel schillen en in 'Brunoise' (blokjes) snijden.
    Paprika in 'Brunoise' snijden.
    Ui schillen en mooi fijn snipperen.
    Peterselie hakken of fijn snijden.

  2. Het gehakt mengen met de gehaktkruiden en de bloem (rode snijplank) en verwerken tot soepballetjes (circa 12 stuks).

  3. Margarine smelten in een kookpan (Let op! goed afwegen).

  4. Ui aanfruiten in de margarine en de tomatenpuree toevoegen (laag zuur) - Ontzuren!

  5. Bloem toevoegen en goed doorroeren (plastic lepel).

  6. Water al roerend met een garde er in vier keer aan toevoegen.

  7. Bouillonblokjes en de soepballetjes toevoegen.

  8. Wanneer de soep kookt het vuur laag zetten en de kookpan op het kleinste pitje zetten.

  9. Tomatensaus toevoegen.

  10. De gewassen en gesneden groenten erbij doen.
    De soep eventueel op smaak brengen met zout en peper.

  11. De soep uitschenken in een soepkom.
    Bestrooien met peterselie.

  12. Eet smakelijk!


      Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap