Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
IJscoupe banaan royaal
Wijzig recept
IJscoupe banaan royaal
Gereedschappen
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Grote bekken(s)
1 Kleine ovenschaal
1 Eetlepel(s)
1 Garde
1 Koekenpan(nen)
1 Maatbeker(s)
1 Office mes(sen)
1 Groene snijplank(en)
1 Theelepel(s)
1 IJsschep
Ingrediƫnten
50 milliliter(s) (ml) Ongeklopte slagroom
1 theelepel(s) Suiker
1 theelepel(s) Amandelschaafsel
1 eetlepel(s) Chocoladesaus
2 bol(len) Vanille-ijs
1 halve Banaan
Munt (vers)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Zet de koekenpan op het vuur en rooster de amandelen lichtbruin (zonder boter).
Doe de slagroom met 1 theelepel suiker in het grote bekken. Klop de slagroom met de garde stijf.
Snijd de banaan in plakjes.
Doe de plakjes banaan in het dessertschaaltje.
Doe de maatbeter halfvol met warm water. Doe de ijsschep in de maatbeker en knijp deze twee keer uit boven de maatbeker.
Schep 2 bollen vanille-ijs, doe daarop op de banaan.
Doe 1 eetlepel chocoladesaus op het vanille-ijs.
Doe de slagroom op het vanille-ijs en de chocoladesaus.
Strooi de amandelen over de slagroom.
Maak het af met een mooi takje munt.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap