Nasi Goreng

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Vul de steelpan halfvol met water. Doe er een snufje zout bij en breng het aan de kook. Doe de rijst erbij wanneer het water kook en laat de rijst 8 minuten koken.

  2. Doe de rijst in een bolzeef. Spoel de rijst af met koud water.

  3. Doe het ei in het bekken. Doe er 1 eetlepel melk bij. Doe er wat peper en zout bij. Klust het geheel door elkaar.

  4. Verwarm een halve eetlepel olie in de koekenpan. Doe er het eimengsel bij en maak een roerei.

  5. Pel de uit en snipper deze.

  6. Snijd de prei in de lengte door de midden en maak halve ringen. Was de prei daarna goed in een bolzeef.

  7. Snijd de ham in reepjes en daarna in blokjes.

  8. Zet de koekenpan op het vuur en doe er 1 eetlepel olie in. Doe de uien en knoflook in de wok en bak deze lichtbruin.

  9. Doe erbij; rijst, kerrie en sambal. Schep dit goed door elkaar.
    Doe erbij; prei, ham en het roerei.

  10. Schep alles op hoog vuur 2 minuten door elkaar. Doe de nasi op het bord.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap