Salade met ham en meloen

Heerlijke salade die ook nog eens heel goed als maaltijdsalade gegeten kan worden!

Ook een gerecht waarin je heel veel creativiteit kwijt kunt.
Diverse soorten sla en of fruit.
Meloen kun je vervangen door witte druiven bijvoorbeeld.
In de zomer kun je aardbeien aan dit gerecht toevoegen waarbij je de basilicum wellicht vervangt door munt.

Voor de peterselie en basilicum kun je tal van andere kruiden gebruiken zoals bijvoorbeeld kervel, koriander of zelfs lavendel.

 

Succes!

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Was alle groenten.

  2. Snijd alle groenten fijn.
    Cherry tomaat door de helft.
    Komkommer schillen, zaadlijsten verwijderen en in ringetjes.
    Ui zeer fijn snipperen.

  3. IJsbergsla mooi fijn snijden en in koud water wegzeten.

  4. Snijd bij de bovenkant en de onderkant van de sinaasappel het kapje eraf.
    Snijd tussen de vliesjes partjes sinaasappel.
    Vang het sap op in een bekken (voor de dressing) en houd de partjes appart.

  5. Meloen uitboren met Pomme Parisienne boor.

  6. Hak de peterselie fijn, en pluk de basilicum.
    Snijd een deel van de basilicum in fijne reepjes.

  7. Ui, bassilicum mengen met de azijn en voeg geleidelijk de olie al roerende eraan toe.
    Sinaasappelsap erbij voor smaak (hoeft niet allemaal).

  8. Sla wassen en snijden.
    Frissee op vergiet uit laten lekken.

  9. Alles mooi garneren.
    Hiervoor de sla soorten aanmaken met de dressing.
    Samen met overige ingredienten verwerken tot een mooie salade.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap