Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Zomerse groentesoep
Wijzig recept
Zomerse groentesoep
Gereedschappen
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
5 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Maatbeker(s)
1 Kookpan(nen)
1 Rode snijplank(en)
1 Plastic lepel(s)
Ingrediënten
1 stuk(s) Courgette groen
1 stukje(s) Gele paprika
1 stukje(s) Rode paprika
4 stuk(s) Peultje
1 stukje(s) Prei
10 stuk(s) Doperwten (pot)
1 stuk(s) Ei (heel)
2 stuk(s) Runderbouillon blokje
2 liter(s) (ltr) Water
80 gram(men) (gr) Rundergehakt
1 eetlepel(s) Gehaktkruiden
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Doe 1,5 liter water in een kookpan en breng het water aan de kook.
Was de groente en snijd deze in zo dun mogelijke reepjes op een groene snijplank.
Klop het ei in een bekken bak er een omelet van in een koekenpan.
Snijd de afgekoelde omelet in reepjes.
Kruid het gehakt en maak hier 12 balletjes van (rode snijplank).
Doe de bouillonblokjes bij het water en doe de groenten in de kookpan.
Doe de gehaktballetjes erbij.
Doe de reepjes omelet erbij.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap