Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Chili-con-carne met rijst
Wijzig recept
Chili-con-carne met rijst
Gereedschappen
1 Office mes(sen)
1 Rode snijplank(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Kookpan(nen)
1 Koekenpan(nen)
1 Blikopener
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Bolzeef
1 Vergiet(en)
Ingrediënten
200 gram(men) (gr) Rundergehakt
1 blikje(s) Tomatenpuree
1 halve Rode paprika
1 halve Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
1 takje(s) Peterselie (krul)
2 eetlepel(s) Maïs (blik)
25 gram(men) (gr) Margarine
1 theelepel(s) Chilipeper (poeder)
200 gram(men) (gr) Bruine bonen (blik)
1 liter(s) (ltr) Water
1 glas Rijst
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Zet de kookpan op het vuur, wanneer het water kookt doe je de rijst erbij en kook je de rijst in 8 minuten.
Giet de rijst af en laat deze in de bolzeef staan.
Was de groente in een vergiet.
Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
Kruid het gehakt met gehaktkruiden.
Doe boter in de koekenpan en laat deze licht bruin worden. Voeg het gehakt toe.
Doe de ui, knoflook en 1 theelepel chilipoeder erbij.
Voeg de paprika, maïs en tomatenpuree toe en even mee bakken.
Voeg de bruine bonen toe en blijf goed roeren.
Doe de chili-con-carne op het bord met een beetje rijst.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap