Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Twee kleuren koekjes
Wijzig recept
Twee kleuren koekjes
Gereedschappen
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Grote bekken(s)
1 Office mes(sen)
1 Theelepel(s)
3 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
Ingrediƫnten
100 gram(men) (gr) Bloem
75 gram(men) (gr) Margarine
50 gram(men) (gr) Witte basterdsuiker
1 theelepel(s) Vanille suiker
2 theelepel(s) Cacaopoeder
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Haal de bakplaat uit de oven en leg er het bakpapier op. Zet de oven aan op 170 graden=.
Weeg de producten zorgvuldig af.
Doe in het bekken; bloem, margarine, zout, basterdsuiker en vanillesuiker.
Kneed alles goed door met 1 hand tot 1 bal.
Rol de deegbal tot een pil van 3 cm dik.
Snijd 1/4 van de deegpil af en doe deze terug in het bekken.
Snijd de rest van de pil in plakjes van 1 cm, leg de plakjes op het bakpapier en druk de plakjes plat.
Doe het cacaopoeder in het bekken en kneed deze goed door. Maak hier kleine balletjes van en leg dit op elk plakje deeg en druk de balletjes plat.
Doe de koekjes midden in de oven afbakken op 12 minuten.
Haal de koekjes met ovenhandschoenen uit de oven.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap