Gekookte sperziebonen

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1.  Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de punten van de sperziebonen. Doe de sperziebonen in een vergiet.

  2. Was de sperziebonen in een vergiet.

  3. Snijdt de sperziebonen doormidden. Doe ze in de kookpan.

  4. Zet de sperziebonen net onder water. Doe er een halve theelepel zout bij.

  5. Breng aan de kook en zet het vuur zacht. Doe het deksel erop. Zet de kookwekker op 10 minuten.

  6. Controleer met de vork of de sperziebonen gaar zijn. Als ze hard zijn moeten ze nog even doorkoken.

  7. Zet het vergiet in de wasbak. Giet de sperziebonen in een vergiet.

  8. Doe de sperziebonen terug in de kookpan. Doe de margarine erbij en roer deze door de sperziebonen.
  9. Strooi de nootmuskaat over de sperziebonen.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap