Gebakken krieltjes

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen. Doe de aardappel schillen in de afvalbak.

  2. Ontpit de aardappelen.

  3. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.

  4. Was de aardappelen, doe ze in de kookpan. Zet de aardappelen net onder in koud schoon water.

  5. Zet de pan op het vuur. Doe er een theelepel zout bij.

  6. Doe het deksel op de kookpan. Zet het vuur laag als het kookt. Zet de kookwekker op 15 minuten. 

  7. Controleer met de vork of de aardappelen gaar zijn. Als ze hard zijn moeten ze nog even doorkoken.

  8. Zet het vuur uit. Giet de aardappelen af.

  9. Laat de aardappelen op  een groot bord droogstomen. 

  10. Bak de aardappelen met een beetje margarine in een koekenpan.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap