Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Was de groenten.
Snijd de tomaten in partjes (willekeurig).
Schil de ui en snipper deze mooi fijn.
Schil de winterwortels en snijd hiervan mooie Brunoise.
Snijd van de courgette eveneens Brunoise.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze vervolgens in Brunoise.
Maak de knoflook schoon. Snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers.
Verhit de kookpan en fruit de ui en knoflook in 2 minuten op middelhoog vuur tot deze glazig zijn.
Voeg de tomaten en de bouillon toe (let op! Zonder kippenvlees). Voeg ook toe de paprikapoeder, Italiaanse kruiden en zwarte peper. Breng het geheel aan de kook (zonder deksel).
Pureer de soep met de staafmixer. Door de soep vervolgens door een bolzeef op een 2e
Voeg de stevige groenten toe: Winterwortels, courgettes en paprika's. Kook de soep zachtjes door tot de groenten gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
Voeg nu ook de doperwten en het kippenvlees toe.
Was en snijd de peterselie en voeg deze vlak voor serveren toe. Proef de soep en voeg indien nodig extra kruiden toe.
Serveer warm met volkorenbrood en verse peterselie.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!