Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Sandwiches met kaas, komkommer en tomaat
Wijzig recept
Sandwiches met kaas, komkommer en tomaat
Gereedschappen
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Vergiet(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Mandoline
1 Bakplaat + bakpapier
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
Bamboe prikkers
Ingrediënten
40 sneetje(s) Volkoren boterham(men)
2 stuk(s) Kropsla
20 plak(ken) Kaas 30+
4 stuk(s) Komkommer
8 stuk(s) Tomaat
2 theelepel(s) Mosterdpoeder
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Was en pluk de sla in ruime hoeveelheid koud water.
Was de komkommers en de tomaten.
Ciseleer de komkommer (dunne plakjes – eventueel met de mandoline).
Snijd de tomaten in plakjes.
Leg
20 sneetjes
brood op een bakplaat.
Beleg elk sneetje met een blaadje sla.
vervolgens: een plak kaas, komkommer en tomaat.
Strooi een beetje mosterdpoeder over de tomaten.
Dek af met de resterende sneetjes brood.
Snijd de sandwiches diagonaal door.
Steek er eventueel een prikker in.
Leg ze op een serveerschaal.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap