Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Mini salades (rauwkost)
Wijzig recept
Mini salades (rauwkost)
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Vergiet(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Grote bekken(s)
Ingrediënten
3 stuk(s) Winterwortel
2 stuk(s) Komkommer
2 stuk(s) Groene paprika
2 stuk(s) Rode paprika
2 stuk(s) Gele paprika
500 gram(men) (gr) Tomaat Cherry
5 eetlepel(s) Citroensap
4 theelepel(s) Dille (vers)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Was alle groenten grondig.
Schil de wortels en snijd deze in Julienne (reepjes) (gebruik eventueel de mandoline).
Ciseleer de komkommers in dunne plakjes (ook dit kan met de mandoline).
Verwijder van de paprika’s de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Snijd de cherrytomaatjes dor de helft.
Doe de gesneden groenten in een grote bekken en besprenkel met citroensap.
Strooi de verse dille eroverheen en meng voorzichtig.
Verdeel over de kommetjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap