Huisgebakken focaccia met Provençaalse kruiden, tomaat en olijfolie
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Grote bekken(s)
1 Krabber(s)
1 Deegroller
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
Ingrediënten
2000 gram(men) (gr) Volkoren meel
28 gram(men) (gr) Verse gist
1200 gram(men) (gr) Water
12 eetlepel(s) Olijfolie
8 stuk(s) Tomaat
4 theelepel(s) Italiaanse kruiden (gedroogd)
2 theelepel(s) Knoflook poeder
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Haal de bakplaat uit de oven.
Meng in je grote bekken het volkorenmeel, de gist, het knoflookpoeder en het lauwwarme water. Voeg 8 eetlepels olijfolie toe en kneed het mengsel 10 minuten tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg circa 1 uur rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in twee porties en rol deze uit tot rechthoekige plakken. Leg ze op bakplaten met bakpapier.
Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg.
Snijd de tomaten in plakjes en leg deze op het deeg. Bestrooi met Provençaalse kruiden. Besprenkel met de resterende olijfolie.
Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
Bak de focaccia ’s 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster.
Verdeel het brood in gelijke stukken. (Witte snijplank en broodmes)
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!