Vanille saus

Recept voor 1-2 personen

Bereidingstijd: 20-25 minuten

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met de achterkant van je mes.

  2. Doe het merg met het stokje in de steelpan.
    Voeg hier de room aan toe en breng op middelmatig vuur aan de kook.

  3. Meng in het bekken de melk met de eidooiers en de suiker.

  4. Voeg dit al roerend aan het kokende room-mengsel toe (Vuur uit).
    Blijf goed roeren!


  5. Plaats terug op laag vuur en blijf roeren tot de saus wat dikker wordt.
    (om te controleren of de saus de juiste dikte heeft trek je een streep op je plastic lepel. Vraag de meester)
    Niet meer koken!

  6. Laat afkoelen met het vanillestokje er nog in.
    Deze haal je er pas uit als je de saus gaat serveren.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

    Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap