Serveer de lava cakejes met bosvruchtensaus en vanille-ijs
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Cup cake blik
4 Cup cake vormpje(s) (Caisses)
1 Witte snijplank(en)
1 Koksmes
1 Kookpan(nen)
1 Grote bekken(s)
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
1 Pannenlikker
1 Eetlepel(s)
Ingrediƫnten
100 gram(men) (gr) Pure chocolade
100 gram(men) (gr) Ongezouten roomboter
100 gram(men) (gr) Suiker
3 stuk(s) Ei (heel)
50 gram(men) (gr) Bloem
Zout
Vanille-ijs
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius=.
Zet een kookpan met een flinke bodem water op het vuur. Zet hier je grote bekken in.
Hak op de witte snijplank met je koksmes de chocolade in kleine stukjes. (niet nodig wanneer chocolade druppels worden gebruikt)
Doe de chocolade met de boter in het bekken boven de kookpan. (wanneer het water kookt zet je het vuur laag) Smelkt de chocolade en roer de boter er doorheen.
Klop in je kleine bekken met garde de eieren met de suiker luchtig. (totdat de suiker is opgelost)
Meng met de pannenlikker de bloem en een snufje zout door het eier-mengsel.
Meng nu de gesmolten chocolade en boter erdoor. (snel mengen - niet langer roeren dan nodig is!)
Plaats de cup cake vormpjes in het cup cake blik.
Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
Plaats het cup cake blik met de bakplaat in de oven. Bak voor circa 8 minuten. (Houd de oven gesloten!)
Serveer de cakejes direct met vanillesaus of bosvruchtensaus en vanille-ijs.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!