Paella (Rijstgerecht met kip, garnalen en doperwten)
Recept: 1 persoon
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Gele snijplank(en)
1 Braadpan
1 Spatel (Bakspatel)
2 Pannenlap(pen)
1 Koekenpan(nen)
Ingrediƫnten
75 gram(men) (gr) Kip filet
75 gram(men) (gr) Gekookte grote garnalen
200 milliliter(s) (ml) Water
1 halve Kippenbouillon blokje
1 teentje(s) Knoflook
1 halve Ui (wit)
35 gram(men) (gr) Tomatenpuree
Saffraan
1 halve Rode paprika
75 gram(men) (gr) Paella rijst
100 gram(men) (gr) Doperwt (diepvries)
1 halve Citroen
2 takje(s) Peterselie (krul)
Olijfolie
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Maak van het (warm)water en het bouillonblokje bouillon.
Was en hak de peterselie zeer fijn.
Schil de ui en snipper deze eveneens zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
Snijd de kip nu in blokjes.
Giet een scheutje olijfolie in je braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de kip eraan toe met de paprika en saffraan. Bak de kip rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut mee op laag vuur.
Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst in circa 20 minuten gaar. (Vergeet niet af en toe te roeren!)
Doe de laatste 4 minuten de doperwten erbij.
Bak in de koekenpan met een weinig olijfolie de garnalen.
Voeg alles samen.
Serveer met de verse peterselie en citroen.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!