Penne met room, champignons en geraspte kaas

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: circa 45 minuten.

eventueel kunnen er extra groenten worden toegevoegd zoals, tomaat, courgette, paprika, etc.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de sperzieboontjes schoon en blancheer (kort koken in water met zou) deze met de doperwtjes.

  2. Breng water met zout aan de kook in een kookpan.

  3. Kook de penne in minimaal 8 minuten gaar.
    (Volg altijd de kooktijd van de verpakking!!!)

  4. Schil en snipper de ui.

  5. Maak de champignons schoon met een kwast.

  6. Snijd de champignons in schijfjes (Cisseleren).

  7. Snijd de bosui in ringen.
    (uiteinde van de bosui (donker groen) mag worden weggegooid)

  8. Bak het uitje in een beetje margarine in een koekenpan.

  9. Voeg de champignons toe als het uitje glazig is.

  10. Bak de champignons 4 minuten.

  11. Voeg de room toe en laat even doorkoken.

  12. Als de penne gaar is, deze afgieten in een vergiet.

  13. De penne door de saus roeren.
    Op smaak brengen met het bouillonblokje.

  14. Voeg de bosui en doperwten en sperziebonen eraan toe.
    Strooi de geraspte kaas erover.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap