Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Spaghetti Carbonara (Spaghetti met spekjes en room)
Wijzig recept
Spaghetti Carbonara (Spaghetti met spekjes en room)
Recept voor 1 persoon
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Vergiet(en)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Braadpan
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
Keukenpapier
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
Ingrediënten
125 stuk(s) Spaghetti
40 gram(men) (gr) Spekreepjes
1 teentje(s) Knoflook
40 milliliter(s) (ml) Room (ongezoet)
1 stuk(s) Ei (heel)
Parmezaanse kaas (geraspt)
Zwarte peper (gemalen)
Peterselie (krul)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Was de peterselie en hak deze zeer fijn.
Breng een pan met (ruim) water aan de kook.
Voeg een snufje zout toe.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Giet af op het vergiet en spoel af met warm water.
Maak de knoflook schoon en snijd deze ook zeer fijn.
Verwarm de braadpan op middelhoog vuur en pak de spekjes
zonder
vetstof (circa 5 minuten).
Voeg op het laatst de knoflook toe en bak kort mee.
Schep de spekjes uit de pan op het keukenpapier.
Giet de vetstof uit de pan en maak deze met keukenpapier schoon.
Meng in je kleine bekken met de garde het ei met de room.
Voeg wat van de geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper toe.
Doe de pasta in de braadpan en voeg het ei-room mengsel toe.
Meng dit heel snel door elkaar.
Voeg als laatste de peterselie toe en meng door.
Serveer met extra Parmezaanse kaas.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap