Tira Misu met sinaasappel (lange vingers en mascarpone)

Recept: 3-4 personen

Bereidingstijd: 20-35 minuten

Sinaasappel kan worden vervangen door vruchtensap naar keuze.
Garneer eventueel met verse aardbeien.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Giet de sinaasappelsap in je kleine bekken.

  2. Doop een voor een de lange vingers erin en leg deze vervolgens in de ovenschaal.
    Doe dit tot de bodem bedekt is (helft van de lange vingers).

  3. Snijd de schil van de sinaasappel en vervolgens de partjes vruchtvlees eruit.
    (het sap mag je lekker opdrinken)

  4. Meng in je grote bekken de mascarpone met de suiker en het vruchtvlees van de sinaasappel.

  5. Snijd wat van de verse munt in zeer fijne reepjes.
    Meng ook door het mascarpone mengsel.

  6. Verdeel de helft van dit mengsel over de lange vingers in de ovenschaal.

  7. Haal nu de overgebleven lange vingers door de sinaasappelsap.
    Leg deze op het mascarpone mengsel (net als bij stap 2).

  8. Verdeel hierover de rest van het mascarpone mengsel.

  9. Plaats de Tira Misu in de koelkast om op te laten stijven.

  10. Voor serveren garneer je de Tira Misu met wat kaneelpoeder en mint.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

    Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap