Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Lasagne uit de pan (snelle Lasagne met gehakt en tomaat)
Wijzig recept
Lasagne uit de pan (snelle Lasagne met gehakt en tomaat)
Recept: 2 personen.
Bereidingstijd: 40-45 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Vergiet(en)
1 Braadpan
1 Spatel (Bakspatel)
Ingrediƫnten
8 stuk(s) Lasagne bladeren
1 stuk(s) Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
Olijfolie
400 gram(men) (gr) Tomatenblokjes
150 gram(men) (gr) Rundergehakt
1 halve Courgette groen
1 halve Aubergine
1 halve Rode paprika
50 gram(men) (gr) Spinazie
Basilicum (vers)
Parmezaanse kaas (geraspt)
Zout
Zwarte peper (gemalen)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Breek de lasagnebladeren in stukjes.
Pel de ui en snipper deze zo fijn mogelijk.
Maak de knoflook schoon en snijd ook deze zeer fijn.
Snijd de courgette, aubergine en paprika in Brunoise (blokjes).
Was de spinazie in ruim koud water en laat uitlekken op vergiet.
Giet wat olijfolie in je braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en de knoflook.
Voeg gehakt toe en bak dit rul.
Voeg wanneer het gehakt gaar is de courgette, aubergine en paprika toe.
Bak deze een paar minuten mee.
Voeg nu de tomatenblokjes en de stukjes lasagne bladeren toe.
Laat zachtes prutelen tot de lasagne bladeren gaar zijn.
Voeg de gewassen spinazie toe.
Serveer in diepe borden met de geraspte Parmezaanse kaas.
Garneer met de versebasilicum.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap