Ribolitta (Italiaanse bonensoep)

Recept: 2 personen.

Bereidingstijd: 35-45 minuten.

In het originele recept wordt er Cavalo Nero (Boerenkool) toegevoegd. Probeer dit vooral ook eens te doen.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak bouillon van het water (warm) en de bouillonblokjes.

  2. Schil de aardappelen en snijd deze in Brunoise (blokjes).

  3. Pel en snipper de ui.

  4. Maak de knoflook schoon en snijd deze ook zeer fijn. 

  5. Schil de wortel en snijd ook deze in Brunoise.

  6. Snijd de zachte binnenkant van het brood in gelijkmatige blokjes.
    (zonder de korst dus)

  7. Fruit de ui en de knoflook aan op laag vuur.

  8. Voeg na ongeveer 3 minuten de aardappel- en wortelblokjes toe. Voeg ook de tijm toe.
    (het vuur mag nu hoog)

  9. Verhit deze kort en voeg de bouillon, tomatenblokjes en bonen toe.

  10. Wanneer het kookt voeg je ook het brood toe.
    (zet het vuur weer laag)

  11. Laat soep nu voor circa 15 minuten zachtjes koken.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

    Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap