Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Hartige bladerdeegflappen met pittige gehakt
Wijzig recept
Hartige bladerdeegflappen met pittige gehakt
Voor circa 25 personen
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
2 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koekenpan(nen)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Tafelvork(en)
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
1 Keukenkwast
Ingrediënten
500 gram(men) (gr) Rundergehakt
1 stuk(s) Spaanse peper
1 stuk(s) Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
Peterselie (krul)
1 eetlepel(s) Tomatenpuree
1 theelepel(s) Komijnzaad (gemalen) (Djintan)
1 theelepel(s) Paprika poeder
Zwarte peper (gemalen)
Zout
Olijfolie
1 stuk(s) Ei (heel)
16 plak(ken) Bladerdeeg
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Snijd de peterselie mooi fijn.
Snijd de rode ui, Spaanse peper en knoflook fijn.
Verwarm in de koekenpan de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, peper, komijnpoeder en paprikapoeder zachtjes aan.
Voeg de gehakt toe en bak deze rul.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee (ontzuren).
Breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur uit.
Voeg de gesneden peterselie toe.
Breek het ei in je kleine bekken en kluts met de garde.
Leg op ieder plakje bladerdeeg wat van het gehaktmengsel mete een eetlepel.
Vouw diagonaal dicht.
druk de randen aan met een vork.
leg de flappen op de bakplaat en bestrijk deze met het losgeklopte ei (kwastje).
Bak de flappen nu voor 15-20 minuten.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap