Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Wraps tonijnsalade, augurk en olijven
Wijzig recept
Wraps tonijnsalade, augurk en olijven
Voor circa 25 personen
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Bolzeef
1 Kleine bekken(s)
2 Eetlepel(s)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
Bamboe prikkers
Ingrediënten
12 stuk(s) Wrap(s)
200 gram(men) (gr) Tonijnmoot in water
Mayonaise
1 stuk(s) Ui (rood)
100 gram(men) (gr) Augurk
100 gram(men) (gr) Zwarte olijven
1 theelepel(s) Appel
Zwarte peper (gemalen)
Zout
200 gram(men) (gr) Rucola
Peterselie (krul)
Bieslook
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Laat de tonijn uitlekken in de bolzeef op je kleine bekken.
Maak de ui schoon en snipper deze mooi fijn.
Snijd de augurk ook in mooie kleine blokjes (brunoise).
Snijd de olijven fijn.
In een grote bekken meng je uitgelekte tonijn, mayonaise, rode ui, augurken, zwarte olijven, Dijonmosterd, (weinig) zout en peper.
Meng alles goed door elkaar totdat de ingrediënten goed zijn gecombineerd.
Neem een wrap en leg een kleine portie tonijnsalade in het midden.
Voeg wat rucola sla toe.
Rol de wrap zo strak als mogelijk op, herhaal dit proces voor alle wraps.
Leg de opgerolde wraps op de snijplank, snijd in gewenste grote (diagonaal) en zet vast met een prikker.
Garneer de wraps met verse peterselie of bieslook.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap