Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Studentenbroodje
Wijzig recept
Studentenbroodje
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Vergiet(en)
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Office mes(sen)
1 Groene snijplank(en)
1 Eetlepel(s)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediƫnten
10 stuk(s) Pistolet
1 krop(je)(s) Eikenblad sla
300 gram(men) (gr) (Room)brie
100 gram(men) (gr) Studentenhaver
3 stuk(s) Peer
10 gram(men) (gr) Citroensap
100 gram(men) (gr) Honing
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pluk de eikenblad sla en was deze in een ruime hoeveelheid koud water.
Uitlekken op vergiet. Eventueel nadrogen met schone theedoek.
Snijd schuin het deksel van de pistolettes.
Snijd de brie in plakken en beleg elke plak met studentenhaver.
Leg dez plakken vervolgens dakpansgewijs op de eikenbladsla in de broodjes.
Verwijder het klokhuis uit de peer en snijd hem vervolgens in dunne plakken.
Besprenkel deze met citroensap en leg ze op de brie.
Decoreer de peer met honing.
Sluit de broodjes zo dat de vulling zichtbaar blijft.
Serveer de broodjes met een servet op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap