Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Kaiserbroodje met zuurkool, rozijnen, ananas en katenspek
Wijzig recept
Kaiserbroodje met zuurkool, rozijnen, ananas en katenspek
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Vergiet(en)
1 Kleine bekken(s)
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
2 Eetlepel(s)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediƫnten
10 stuk(s) Kaiserbrood(jes)
100 gram(men) (gr) Roodlof
200 gram(men) (gr) Zuurkool
75 gram(men) (gr) Rozijn
5 plak(ken) Ananas op siroop
300 gram(men) (gr) Katenspek
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Laat de ananas uitlekken in bolzeef op kleine bekken.
Wel de rozijnen.
Snijd de ananas in blokjes.
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pluk de roodlof en was deze in ruime hoeveelheid koud water.
Uitlekken op vergiet.
Meng de zuurkool met de gewelde rozijnen en stukjes ananas.
Snijd de broodjes overlangs open.
Leg de blaadjes roodlof in de broodjes.
Plaats hierop de zuurkool en beleg ze verder met de katenspek.
Sluit de broodjes en serveer ze met een servet op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap