Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Italiaanse bol met ei en groenten
Wijzig recept
Italiaanse bol met ei en groenten
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 25-35 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Vergiet(en)
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Bolzeef
1 Steelpan
1 Ei snijder
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediƫnten
10 stuk(s) Italiaanse bol(len)
450 gram(men) (gr) Macedoine de Legumes (gemengde groenten)
10 stuk(s) Ei (heel)
1 krop(je)(s) Lolo rosso sla
150 gram(men) (gr) Groene pepersaus
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking.
Pluk de sla en was deze in ruim koud water.
Laat uitlekken op vergiet.
Blancheer de groenten (beetgaar) in kookpan.
Kook de eieren hard (8 minuten).
Laat schrikken onder koud water en pel deze.
Snijd in plakken met ei snijder.
Snijd het deksel van de Italiaanse bollen.
Hol de bodem uit.
Leg de sla in de broodjes met daar bovenop de groenten.
Garneer met de plakjes ei.
Maak de broodjes af met de groene pepersaus.
Sluit de broodjes zo dat de vulling zichtbaar blijft.
Serveer met een servet op een lunchbordje.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap