Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Bruine lunchbol met shoarmavlees
Wijzig recept
Bruine lunchbol met shoarmavlees
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Rode snijplank(en)
1 Koksmes
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koekenpan(nen)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Knoflookpers
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediƫnten
10 stuk(s) Bruine lunchbol(len)
500 gram(men) (gr) Varkensrib
50 gram(men) (gr) Olijfolie
50 gram(men) (gr) Ui (wit)
10 gram(men) (gr) Knoflook
300 gram(men) (gr) Rode paprika
200 gram(men) (gr) Champignon
25 gram(men) (gr) Shoarma kruiden
40 gram(men) (gr) Waterkers
5 stuk(s) Tomaat
200 gram(men) (gr) BBQ saus
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Snijd het magere varkensvlees in dunne reepjes.
Maak de ui schoon en snipper deze zeer fijn.
Maak eveneens de knoflook schoon.
Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en uitgeperste knoflook.
Haal het uit de pan er zet apart.
Bak het varkensvlees al roerend lichtbruin.
Voeg de paprika en champignons toe.
(bak niet te lang mee zodat de groenten knapperig blijven)
Voed de ui en knoflook weer toe.
Snijd de bruine bollen doormidden en hol de onderzijde uit.
Leg hier wat waterkers in.
Vul de broodjes met het vlees groente mengsel.
Garneer met BBQ-saus.
Sluit de bollen af.
Serveer de bollen met een servet op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap