Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Broodje (pistolet) zalm
Wijzig recept
Broodje (pistolet) zalm
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Vergiet(en)
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Eetlepel(s)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediënten
10 stuk(s) Pistolet
20 plak(ken) Gerookte zalm
300 gram(men) (gr) Honing-mosterddressing
1 stuk(s) Kropsla
50 gram(men) (gr) Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pluk de sla en was deze in een ruime hoeveelheid koud water.
Laat uitlekken op vergiet.
Snijd de broodjes in de lengterichting doormidden maar laat de beide helften aan één zijde aan elkaar vast zitten.
Besmeer de broodjes met de halvarine.
Gebruik hiervoor de eetlepel.
Beleg ze vervolgens met de geplukte en gewassen sla.
Leg vervolgens op elk broodje dakpansgewijs twee plakken gerookte zalm.
Besprenkel ze vervolgens met de honing-mosterddressing.
Sluit de broodjes zo dat het beleg zichtbaar blijft.
Serveer de broodjes met een servet op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap