Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Broodje (pistolet) salami-kaas
Wijzig recept
Broodje (pistolet) salami-kaas
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Vergiet(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Steelpan
1 Ei snijder
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Eetlepel(s)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediënten
10 stuk(s) Pistolet
20 plak(ken) Kaas
10 plak(ken) Salami
1 stuk(s) Kropsla
5 stuk(s) Tomaat
1 stuk(s) Komkommer
5 stuk(s) Ei (heel)
50 gram(men) (gr) Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pluk en was de sla in ruim koud water en laar uitlekken op vergiet.
(eventueel drogen met een schone doek)
Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Kook de eieren voor 8 minuten.
Laat 'schrikken' onder koud stromend water.
Pel ze en snijd in plakjes met de ei snijder.
Snijd de broodjes in de lengterichting open en laat ze aan één kant aan elkaar vast zitten.
Besmeer de broodjes met de halvarine en beleg ze met de gewassen sla.
Leg hierin nu dakpansgewijs de kaas en salami.
(2 plakken kaas en 1 plak salami per broodje)
Decoreer ze vervolgens met de komkommer, tomaat en ei plakjes.
Sluit de broodjes en zorg ervoor dat het beleg zichtbaar blijft.
Serveer de broodjes met een servet op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap