Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Broodje (pistolet) salami
Wijzig recept
Broodje (pistolet) salami
voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Vergiet(en)
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Eetlepel(s)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediënten
10 stuk(s) Pistolet
30 plak(ken) Salami
1 krop(je)(s) Lolo vert sla
50 gram(men) (gr) Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pluk en was de sla in ruim koud water en laat uitlekken op vergiet.
(eventueel nadrogen met schone doek)
Snijd de broodjes in de lengterichting open en laat ze aan één kant aan elkaar vast zitten.
Besmeer de broodjes met de halvarine.
Beleg de broodjes met de gewassen sla.
(Nerf verwijderen)
Beleg elk broodje met drie plakjes salami.
Sluit de broodjes zo dat het beleg goed zichtbaar blijft.
Serveer de broodjes met een servet op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap