Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Bami
Wijzig recept
Bami
Eventueel extra: komkommer salade, augurk, peterselie of koriander
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Eetlepel(s)
1 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Vergiet(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Gele snijplank(en)
2 Koekenpan(nen)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Diep(e) bord(en)
Ingrediƫnten
2 stuk(s) Mie
1 stuk(s) Kip filet
1 stukje(s) Prei
1 halve Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
1 halve Rode paprika
2 eetlepel(s) Zonnebloemolie
1 eetlepel(s) Ketjap Manis
1 eetlepel(s) Loempiasaus
1 eetlepel(s) Atjar Tjampoer
1 eetlepel(s) Ongezouten pinda
1 handje(s) Kroepoek
1 eetlepel(s) Kipkruiden
1 stuk(s) Ei (heel)
Vloeibare boter
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Vul de kookpan met water, wanneer het water kookt de mie toevoegen.
Wanneer de mie 8 minuten heeft gekookt spoel je deze af met koud water in een vergiet.
Was de prei en snijd deze fijn.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes op een gele snijplank en kruid deze met de kipkruiden.
Bak de kipfilet in een koekenpan met boter, doe de groenten, noedels, ketjap manis, loempiasaus en ongezouten pinda's erbij.
Bak een spiegel ei in je kleine koekenpan met vloeibare boter.
Garneer met Atjar-Tjampoer en de kroepoek.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap