Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Broodje (pistolet) (room)brie
Wijzig recept
Broodje (pistolet) (room)brie
voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 25-35 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Vergiet(en)
1 Witte snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Eetlepel(s)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediënten
10 stuk(s) Pistolet
400 gram(men) (gr) (Room)brie
1 stuk(s) Kropsla
50 gram(men) (gr) Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pluk en was de sla in ruim koud water en laat uitlekken op vergiet.
(eventueel nadrogen met doek)
Snijd de brie op de witte snijplank met het office mesje in plakjes.
Snijd vervolgens de broodjes in de lengterichting open en laat ze aan één kant aan elkaar vast zitten.
Besmeer met behulp van de eetlepel de broodjes met de halvarine.
Leg er vervolgens de gewassen sla bovenop.
Beleg de broodjes met de plakjes brie.
(dakpansgewijs)
Sluit de broodjes zo dat het beleg zichtbaar blijft.
Serveer de broodjes met een sewrvet op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap