Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Kippensoep
Wijzig recept
Kippensoep
Gereedschappen
1 Gele snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Kookpan(nen)
1 Garde
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Groene snijplank(en)
Ingrediënten
1500 milliliter(s) (ml) Water
1 stuk(s) Kip filet
2 stuk(s) Kippenbouillon blokje
1 stukje(s) Prei
1 halve Ui (wit)
4 stuk(s) Champignon
1 takje(s) Koriander (vers)
1 handje(s) Taugé
1 stuk(s) Winterwortel
1 stuk(s) Laurierblad
1 snufje(s) Tijm (gedroogd)
1 eetlepel(s) Vermicelli
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Doe 1500 milliliter (1,5 liter) water in een kookpan.
Snijd de kipfilet in blokjes op de gele snijplank.
Snipper de ui op een groene snijplank.
Snijd de wortel in kleine blokjes.
Snijd de prei in ringetjes.
Wanneer het water kookt doe je de bouillon blokjes in de kookpan erbij.
Voeg de kip toe aan het water met de bouillon.
Als de kip gaar is voeg je de prei, ui, wortel, laurierblad, tijm en koriander toe.
Doe er de vermicelli bij.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap