Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Broodje (pistolet) bacon met sla en tomaat
Wijzig recept
Broodje (pistolet) bacon met sla en tomaat
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Vergiet(en)
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Eetlepel(s)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediƫnten
10 stuk(s) Pistolet
20 plak(ken) Bacon
5 stuk(s) Tomaat
1 stuk(s) Lolo vert sla
300 gram(men) (gr) Thousand Island dressing
200 gram(men) (gr) Eiersalade
50 gram(men) (gr) Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pluk en was de sla in ruim koud water en laat deze uitlekken op een vergiet.
Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Snijd de broodjes in de lengte door en besmeer ze aan de binnenkant met halvarine.
Leg op de onderste helft van het broodje de sla.
Verdeel de eiersalade over de broodjes.
Leg hierop dakpansgewijs de bacon en plakjes tomaat.
besprenkel ze als laatste met de Thousand Island dressing.
Sluit de broodjes af met de andere helft en doe dit zo dat de vulling goed zichtbaar blijft.
Serveer de broodjes met een servet op lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap