Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Pistolettes met bacon en ei
Wijzig recept
Pistolettes met bacon en ei
Voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Steelpan
1 Ei snijder
1 Eetlepel(s)
1 Vergiet(en)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediënten
10 stuk(s) Pistolet
40 gram(men) (gr) Bacon
250 gram(men) (gr) Eiersalade
1 stuk(s) Kropsla
10 stuk(s) Ei (heel)
50 gram(men) (gr) Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de eieren in een kookpan voor 8 minuten.
Laat ze 'schrikken' onder koud water en pel ze.
snijd met behulp van een eiersnijder in plakjes.
Pluk en was de kropsla in ruim koud water en laat deze uitlekken in het vergiet.
snijd de broodjes in de lengte door en besmeer deze met de halvarine.
Leg op de onderkant van het broodje de kropsla.
Verdeel nu de eiersalade over de broodjes.
Leg hier dakpansgewijs de plakjes bacon en ei op.
sluit de broodjes met de andere halft van het broodjes.
Doe dit zo dat de vulling zichtbaar blijft.
Serveer de broodjes op een servet op lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap