Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Baquettes sperziebonensalade
Wijzig recept
Baquettes sperziebonensalade
Recept voor 10 broodjes
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Kookpan(nen)
1 Vergiet(en)
1 Steelpan
1 Ei snijder
1 Kleine bekken(s)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Pannenlikker
1 Broodmes (kartelmes)
10 Servet(ten)
10 Lunchbordje(s)
Ingrediƫnten
10 stuk(s) Bruine mini baquettes
50 gram(men) (gr) Ymer (Umer)
100 gram(men) (gr) Mayonaise
25 gram(men) (gr) Bieslook
15 gram(men) (gr) Blad selderij
15 gram(men) (gr) Grove mosterd
300 gram(men) (gr) Sperzieboon
75 gram(men) (gr) Kruidenboter
1 stuk(s) Kropsla
5 stuk(s) Tomaat
300 gram(men) (gr) Ossentong
4 stuk(s) Ei (heel)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze.
Kook de eieren voor 8 minuten.
Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd met eiersnijder in plakjes.
Pluk en was de kropsla in ruim koud water.
Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Snijd de bieslook in fijne ringetjes en pluk de bladselderij.
Meng de Umer, mayonaise, bieslook en de grove mosterd door elkaar.
Meng de gegaarde sperziebonen er voorzichtig doorheen.
Halveer de baquettes in de lengte en besmeer de binnenzijde met de kruidenboter.
Beleg dez met de gewassen en uitgelekte kropsla.
leg hierop vervolgens de tomatenplakjes en eierplakjes om en om.
Verdeel hierover vervolgens de sperziebonensalasde en de ossentong.
Garneer met de bladselderij.
Sluit de baquettes en plaats ze op een serevt op de lunchbordjes.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap