Kerstkransjes

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 170= en bakplaat eruit halen.
    Bakpapier op de bakplaat leggen.

  2. Boter, basterdsuiker, citroenrasp en zout in grote bekken mengen.

  3. Eigeel toevoegen en door mengen.

  4. Bloem en baking soda doorkneden.
    Zet het deeg voor korte tijd afgedekt in de koelkast.

  5. Deeg uitrollen op lichtbebloemde werkbank.
    (4 millimeter dik)

  6. Steek de koekjes uit met een steker.

  7. Het deeg dat overblijft kan opnieuw worden uitgerold en uitgestoken.

  8. Leg de koekjes dakpansgewijs op de bakplaat.
    (niet te dicht op elkaar)

  9. Bestrijk ze met losgeklopt ei.

  10. Bestrooi met suiker en amandelschaafsel.

  11. Bak de koekjes voor 13-16 minuten.

  12. Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
    Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap