Sinaasappel-muffins (aangepaste gezondere recept)

Aantal: 15 muffins.

Bereidingstijd: circa 45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakplaat.

  2. Hak de hazelnoten zeer fijn.

  3. Rasp de handsinaasappel om de schil te krijgen en pers het sap uit.

  4. Schil en rasp de winterwortel.

  5. In een kom, meng de volkorenbloem, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.

  6. In een andere kom meng je de vloeibare margarine en eieren samen.

  7. Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het margarine-ei-mengsel en meng tot alles goed is opgenomen.

  8. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, geraspte winterwortel en gehakte hazelnoten toe. Meng goed.

  9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes, vul elk voor ongeveer twee-derde.

  10. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat een cocktailprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden van een muffin steekt.

  11. Laat de muffins 5 minuten in de bakplaat afkoelen en verplaats ze dan naar een rooster om volledig af te koelen.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
    Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap