Sinaasappel-muffins (vernieuwend recept)

Dit recept is een gezondere versie dan als staat beschreven bij sinaasappelmuffins (origineel).

Circa 15 muffins

Bereidingstijd: circa 60 minuten

 

 

Het aantal muffins dat je kunt maken met dit recept hangt af van de grootte van de muffins en hoeveel beslag je in elk muffinvormpje doet. Gemiddeld genomen kun je met dit recept ongeveer 15 standaardformaat muffins maken.

 

Als je kleinere of grotere muffins wilt, kan het aantal muffins dat je kunt maken beïnvloeden. Zorg ervoor dat je de muffinvormpjes niet vol doen, omdat het deeg tijdens het bakken zal uitzetten. Het is altijd een goed idee om een ​​kleine testbatch te maken om de juiste hoeveelheid deeg te maken voor je specifieke muffinvormpjes om te bepalen.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° Celsius en haal de bakplaat uit de oven.

  2. Plaats papieren muffinvormpjes (caisses) in een muffinbakplaat.

  3. Verwijder eventueel de pit uit de dadels en snijd deze vervolgens zeer fijn.

  4. Hak de walnoten zeer fijn. 

  5. Rasp de handsinaasappel om de schil te krijgen en pers het sap uit (let op! Het wit van de schil niet mee raspen).

  6. Rasp de winterwortel echt heel erg fijn in de keukenmachine (fijnste plaat).

  7. In een groot bekken meng je de volkorenbloem, volkorenmeel, baking soda en speculaaskruiden.

  8. Voeg de vloeibare margarine, eieren, geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap, geraspte winterwortel, gehakte walnoten, dadels en rozijnen toe.
    Meng goed.

  9. Voeg de karnemelk toe en meng tot alles goed is opgenomen.

  10. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes (caisses), vul elk tot net onder de rand.
    (gebruik hierbij 2 eetlepels)

  11. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat een cocktailprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van een muffin steekt.

  12. Haal de muffins uit de oven en laat ze minimaal 5 minuten in de bakplaat afkoelen.
    Verplaats ze nu naar een rooster om volledig af te koelen.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
    Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap